Reguli şi restricţii generale

Reguli şi restricţii generale: 

Reguli obligatoriu de respectat la prepararea şi băutul ceaiurilor şi la efectuarea tratamentelor date de UNCHIUL MIHAI:

Reguli generale:
          -Dacă aveţi mai mult de jumătate din plantele listelor de ceaiuri, se poate începe tratamentul, făcând excepţie: lista 15b, unde bine înţeles, trebuie să avem mesteacănul, boabele de grâu şi răchita roşie, (dacă este cazul), precum şi listele, în care nu este vorba despre ceaiuri gătite din plante medicinale, ca de exemplu amestecurile preparate din medicamente, sau compresele, (lista 10), sau listele unde este expre accentuat, că trebuie să fie toate plantele, etc.!
          -Din plantele, care se găsesc pe mai multe liste, se iau mai multe pungi(cutii), cât şi din seminţe, fruct sau rădăcină.
          -Ceaiurile, unde nu scrie altfel, de obicei trebuiesc fierte în apă clocotită 1,5-2 minute, şi nu este voie să se lase pe a doua zi, sau dacă totuşi atunci trebuiesc fierte din nou.
          -Cantitatea necesară de apă în general pentru ceaiurile de băut, pentru o persoană este de 2-2, 5 litri zilnic(adică se calculează cantitatea de lichid necesară organismului pentru o zi). În general cantitatea de lichid necesară zilnică, (necesară pentru 24 de ore), pentru un organism se calculează astfel: 30-35 de ml/kg ai omului. Deci la un om de 70 de kg, de exemplu, 30ml/kg x 70kg = 2100 ml =2,1 litri, iar calculat cu 35ml: 35ml/kg x 70kg = 2450 ml = 2,45 litri
, care de fapt este egală cu cantitatea de lichid, necesară pentru o zi a persoanei respective.
          La fierberea unui ceai, chiar dacă-i pentru băut, aburi, baie, etc., totdeauna luaţi în calcul - pe lângă apa necesară cantităţii de ceai respective, - şi apa care se evaporă în timpul fierberii, şi deasemenea şi apa necesară în plus, dacă urmează a se separa din acelaşi ceai diverse cantităţi şi pentru alte forme de tratament, de exemplu, dacă din acelaşi ceai de băut urmează a se separa, o cantitate pentru spălarea rănilor, sau din ceaiul făcut pentru aburi la cap, urmează a se separa o oarecare cantitate şi pentru gargară, sau dacă din ceaiul făcut pentru baie, mai urmează a se separa şi pentru spălări sau tamponări în timpul zilei a anumitor zone ale corpului, sau dacă, vrem să servim şi pe alţii, din ceaiul nostru de băut, pentru a gusta, etc. Toate aceste cantităţi de apă necesare în plus, se calculează înainte de fierberea ceaiului, şi se adaugă la cantitatea normală de apă pregătită pentru un ceai normal de bază, de exemplu, în cazul ceaiului de băut, cantităţile de apă calculate fiind necesare în plus, se adaugă la cantitatea de apă, zilnic necesară omului, calculată pe baza formulelor de mai sus. 
          Cantităţi
de ceai necesare zilnic pentru diverse forme de tratament:
(observaţie, la anumite forme de tratament, ca de exemplu la băi, acelaşi ceai, eventual cu o mică adăugare, se poate folosi mai multe zile la rând, până când în cazul ceaiurilor de băut, în fiecare zi se fierbe ceai proaspăt din plante nefolosite. Atenţie: chiar dacă nu trebuie să calculăm apă în plus pentru alte forme de tratament, (pentru că să zicem că-n cazul nostru chiar nu e nevoie de alte forme de tratament), dar pentru a obţine cantităţile de ceai arătate mai jos,
neapărat trebuie adăugată cantitatea de apă care se evaporă în timpul fierberii, adică, cu atât mai multă apă să punem la fiert, faţă de cantităţile mai jos arătate, cât se evaporă în timpul fierberii, pentru ca după fierbere să obţinem cantităţile de ceai arătate mai jos, care sunt necesare zilnic pentru diverse forme de tratament!)
          - Pentru băut, 2-2,5 litri, pentru un adult (vezi şi calculele de mai sus)
          - Pentru spălat răni aproximativ 0.5 litri (de obicei obţinută din apă adăugată în plus, la fierberea ceaiului de băut),
          - Pentru comprese, aproximativ 0.5 litri (de obicei obţinută din apă adăugată în plus, la fierberea ceaiului de băut),.
          - Pentru aburi la cap 3 litri de apă.
          - Pentru inhalaţii 3 litri de apă
          - Pentru gargară 250ml - 1 litru, (de obicei obţinută din apă adăugată în plus, la fierberea ceaiului pentru aburi la cap, sau inhalaţii),
- Pentru băi:
          - Pentru spălare 1 litru,
          - Pentru spălături cu irigatorul (1)-2,5 litri,
          - Pentru băi până la încheieturi şi glezne 3-(5) litri,
          - Pentru băi până la mijlocul antebraţelor şi gambelor 7 litri,
          - Pentru băi până la coate şi genunchi 10 litri,
          - Pentru băi la şezut într-un lighean 3-(5) litri,
          - Pentru băi până la brâu 10-20 litri,
          - Pentru băi generale (complete) (10)-20 litri.
Pentru băi, de obicei se folosesc ligheane, găleţi, sau alte vase corespunzătoare.
(în detalii vezi la capitolul: „Prepararea ceaiurilor”.) Dar cantitatea apei pentru băi depinde şi de vasul în care putem face băile respective, astfel încât ceaiul să acopere toate zonele, părţile corpului la care trebuie să facem baie, cu minim 3 centimetri. 
          -În general cantitatea necesară din fiecare plantă, uscată şi mărunţită, pentru un ceai(listă) de băut, pentru un om, pe zi, este de cât îi încape între degete, adică aproximativ cât încape într-o lingură, adică aproximativ egal cu a 20-a parte, din câtă cantitate se vinde, într-o cutiuţă(cutie), sau pungă în magazinele de plante medicinale. Pentru aburi la cap se folosesc aproximativ dublu, deci cu câte 2 linguri din fiecare plantă, a listei pentru aburi, iar pentru băi, triplu aproximativ, adică cu câte 3 linguri din fiecare plantă, a listei pentru băi,(în detalii această temă vezi la capitolul „prepararea amestecului de plante”).
           -Plantele se folosesc după ce se uscă(florile, frunzele, etc.) că altfel pot avea efecte nedorite, şi pe de asupra în general în stare proaspătă, neuscată este nevoie şi de 2-3 ori mai multă cantitate, din aceaşi plantă, pentru acelaşi „ceai”, adică pentru aceeaşi cantitate de substanţă vindecătoare, (în detalii vezi la capitolul „prelucrarea(conservarea) plantelor”).
           -Dozele se înjumătăţesc la copii mici în cazul listelor preparate din medicamente(lista 9, lista13) şi în cazul plantelor, dar acest subiect vezi în detalii la capitolul „prepararea amestecului de plante”!
           -Unchiul MIHAI nu exclude pe lângă ceaiuri, tratamentele cu medicamente, sau în cazuri extreme operaţiile!În cazul listei 15: trebuie evitată orice radiaţie ceea ce nu neapărat este obligatorie, şi şi operaţiile până se poate sau dacă se poate
           -Pe lângă ceaiuri, omul şi sufleteşte şi spiritual, trebuie să se pună la punct, relaţia lui cu BUNUL DUMNEZEU, pentru că Unchiul Mihai tot timpul dădea şi program spiritual lângă ceaiuri(rugăciuni, participare la liturghie, novenele de prima vineri, prima sâmbătă, veghe împreună cu liturghie, mai ales dinspre 12 spre 13 a lunii, plata(comandarea) liturghiilor şi a pomenirilor, eventual convertire, spovedanie, miruire etc. numai până în 1990 „a dat rozariul în mână” la mai bine de 60.000 de oameni) şi numai aşa a fost posibil să se întâmple milioane de minuni…

Restricţii:
           -În timpul (pe durata) tratamentului nu este voie să se bea apă. Lichidele care sunt admise pe lângă ceai în timpul tratamentului, în general sunt cele care sunt mâncăruri, adică, de exemplu: supa, sau care aparţin de vre-un tratament, de exemplu medicamente lichide, ca de exemplu siropurile contra tusă, etc.. Nu se admite pe timpul tratamentului, a se bea alte lichide în afara ceaiului indicat, deci nu se admite a se bea apă, sucuri(chiar dacă sunt naturale), alcoolul, şi nu este indicat nici laptele(că favorizează înmulţirea microbilor), nici compotul nu este indicat(conţine zahăr, şi orice lichid diluează efectul ceaiului), cafeaua nu este indicată, dar este admisă câte un pic, dacă este nevoie, dar a se bea imediat şi ceai după., dar nici ţigara nu este admisă, mai ales în timpul tratamentului, dar nici altă dată nu este indicată. (lichidele în general diluează efectul ceaiului, sau chiar au efecte contrare, precum alcoolul, sau cafeaua pentru anumite boli sau organe, dar şi ţigara).
          -În timpul (pe durata) tratamentului nu este voie să se mănânce sau să se bea rece. Tot ce se mănâncă şi se bea în perioada tratamentului, se încălzeşte, sau trebuie să fie minim la temperatura camerei!(a nu se mânca îngheţată, etc.)

          -Femeile în timpul ciclului fac pauză cu tratamentele(excepţie făcând, tratamentul cu seva de mesteacăn, adică băutul sevei de mesteacăn) (vezi după indicaţiile de la capitolul „Perioade de tratament”). În această pauză (de 9-10 zile) din perioada ciclului, deşi se opreşte tratamentul cu ceaiul indicat pentru tratament, dar în locul ceaiului indicat pentru tratament, în această „pauză” se vor bea ceaiuri uşoare făcute din 2-4 plante(şi în continuare rămân valabile şi pe perioada „pauzei” restricţiile date mai sus, adică toate restricţiile indicate pentru tratament, pe perioada tratamentului întreg, adică a nu se bea şi a nu se mânca rece, a nu se bea apă, etc., a se îndulci maxim cu siropuri naturale, date de „UNCHIUL MIHAI”, etc., etc.). Vezi durata tratamentului întreg pentru bărbaţi şi femei, la capitolul: „Perioade de tratament”.

Atenţie:
           Pe lângă regulile şi restricţiile generale de mai sus, este obligatoriu a se respecta şi regulile referitor la:
-perioadele de tratament,
-colectarea plantelor,
-prelucrarea şi conservarea plantelor,
-prepararea amestecului de plante,
-prepararea ceaiurilor,
-îndulcire
şi
-regulile date pentru sevă
!
Sunt foarte importante regulile referitoare la toate aceste subiecte amintite.
Vă rugăm să le citiţi!
Încă este foarte important şi subiectul „ceaiuri recomandate”. Toate acestea le găsiţi, apăsând subbutoanele („titlurile”) care se derulează din butonul: „Reguli generale”.